Wilt u elektrisch gaan varen maar weet u niet wat er allemaal mogelijk is? Dan kan dit artikel u misschien helpen met het maken van de juiste keuze.

Een elektrische buitenboordmotor is niet meer weg te denken. Dat komt omdat deze motoren gebruiksvriendelijk en milieuvriendelijk zijn. Een elektrische buitenboordmotor maakt geen gebruik van benzine of diesel. Dit zorgt er ook voor dat u geen last heeft van stank rondom uw boot.

De elektrische buitenboordmotor is vooral geschikt voor middelgrote boten en voor grotere zeilboten.

U zal vast wel denken dat een elektrische buitenboordmotor niet zoveel kracht heeft als een normale benzine- of dieselmotor. Maar dat is niet waar. Een elektrische buitenboordmotor heeft 1,9 tot 20pk. Dit betekent dat een elektrische buitenboordmotor aardig bij kan trekken.

Wilt u op uw gemak kunnen varen of bijvoorbeeld vissen? Dan hebben wij de fluistermotoren, de fluistermotoren heb 0.5 tot 1,6pk. Daarmee kunt u rustig varen zonder enig lawaai te maken. Dat is vooral heel fijn als u de vissen niet wilt wegjagen. De fluistermotoren zijn geschikt voor de kleinere boten, hierbij moet u denken aan bijvoorbeeld een opblaasboot. Ook kunt u er voor kiezen om een fluistermotor op een middelgrote boot te zetten maar, op grote boten gaat dat helaas niet.

Wist u dat er buitenboordmotoren zijn die u met uw smartphone kunt bedienen. U kunt er voor kiezen om uw boot naar locatie te laten varen. Hoe mooi is dat? Zo’n elektrische buitenboordmotor beschikt over een automatische piloot stand. Deze motoren zijn van het merk Haswing en worden gemaakt in China. Dit model is alleen geschikt voor zoet water. Haswing heeft meerdere modellen die ook geschikt zijn voor zout water.

Haswing heeft ook een boegmotor ontworpen speciaal voor vissers. Dit model is uitgerust met een voetpedaal. Zo kunt de motor bedienen terwijl u aan het vissen bent. Is dat niet ideaal?