Wad Runner

Een boot recyclen doe je zo

Geplaatst op

Er kan een moment komen dat de boot die je hebt een dusdanige staat heeft gekregen dat er eigenlijk maar één oplossing voor is: je boot moet gerecycled worden. Een klus die je zelf niet kan uitvoeren en daarom is het goed om te weten dat Bootsloperij.net deze klus graag voor je wil uitvoeren. Ze hebben een ruime ervaring en weten precies hoe ze de klus moeten aanpakken. Door hun kennis van de verschillende soorten boten en het accepteren van elke boot ongeacht de lengte zijn ze een betrouwbare partner om deze klus te laten uitvoeren. 

Inschatting

Als eerste is het belangrijk dat er een goede inschatting wordt gemaakt van de juiste manier om de boot op de bootsloperij te krijgen. Soms kan de boot op een trailer worden geladen en in andere gevallen zal er naar ander vervoer gekeken moeten worden. Dit vervoer kan over water of over de weg plaatsvinden. Afhankelijk van deze mogelijkheden zal er een afspraak gemaakt worden wanneer de boot opgehaald kan worden. In de meeste gevallen zal dit op korte termijn kunnen gebeuren want als het moment er is dat een boot recyclen het enige is wat er nog kan gebeuren, wil je dit zo snel mogelijk.

Schip, Zee, Zonsondergang, Windjammer, Masten

Recyclen

Hoewel de boot voor jou misschien wel niet veel waarde meer heeft, voor een bootsloperij zijn er altijd veel onderdelen die ze kunnen hergebruiken. Denk aan het opknappen van een motor of andere onderdelen. Er is vraag naar gebruikte bootonderdelen en de bootsloperij kan hier een prima inschatting van maken. Door deze materialen opnieuw te kunnen gebruiken voor andere boten, is het afval van een boot minder. Daarnaast wordt de boot zoveel mogelijk ontdaan van alle onderdelen waardoor je een groot aantal materialen opnieuw kan gebruiken .

Lonely, Boot, Oceaan, Kust, Oever, Zonsondergang, Kalm

Milieueisen

Er zitten in een boot die gesloopt en gerecycled mag worden, veel stoffen die schade aan het milieu kunnen toebrengen. Door op een juiste manier deze klus aan te pakken en op de juiste manier met de milieueisen om te gaan, weet je zeker dat je boot op de juiste manier afgevoerd en gesloopt wordt, een hele geruststelling als je afscheid moet nemen van je boot.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt doen op het gebied van recreëren in Nederland. Met name in het Waddengebied. Lees onze blogs en laat je inspireren.

Contactgegevens

Via info @ wadrunner.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden