Wad Runner

Een goede marifoon kiezen

Geplaatst op

Heeft u een boot en twijfelt u om een marifoon aan te schaffen? Dan kan ik u aanraden er wel een aan te schaffen. Een marifoon vergroot uw veiligheid op het water, maar niet alleen uw veiligheid ook de veiligheid van andere.

Als u een pleziervaart heeft die niet al te groot is kunt u met een handmarifoon al ver komen. Deze handmarifonen zijn makkelijk in gebruik en u kunt er nog een extra handset aan toevoegen zodat u uw handen vrij heeft tijdens het varen.

De meeste marifoons zijn voorzien van Atis. Heeft u nog nooit gehoord van Atis? Atis is een code met de roepnaam van uw schip zo kunnen ze de boten goed uit elkaar houden. Stelt u zich voor dat niemand in Europa een Atis code had, dan zou het een puinhoop worden.

Heeft u een boot die langer is dan 20 meter dan heeft u helaas alleen de keus voor een inbouwmarifoon. Dat betekend niet dat een inbouwmarifoon minder kan dan een handmarifoon in tegendeel zelfs de inbouw marifoon kan zowel beschikken over Atis als klasse D DSC.

Voor de marifoon zijn er ook veel accessoires beschikbaar, zoals speakers voor goed gehoor zowel in de boot als buiten de boot.

Heeft u er wel eens over nagedacht om te kiezen voor een blackbox marifoon? Deze marifoon is heel handig en wordt niet zichtbaar weggewerkt. Hierdoor heeft u ruimte over voor andere spullen aan boord. De bediening van een blackbox marifoon is vrij eenvoudig via de meegeleverde handset waarmee u hem kunt bedienen. Blackboxen zijn geschikt om toegevoegd te worden aan een NMEA-netwerk.

Er is voldoende keuze voor een goede marifoon, zowel inbouw als handmarifonen. Weet u niet goed wat er bij u en uw boot past. Zoek dit dan goed van te voren uit, want een handmarifoon is zeer makkelijk als u een klein bootje heeft.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt doen op het gebied van recreëren in Nederland. Met name in het Waddengebied. Lees onze blogs en laat je inspireren.

Contactgegevens

Via info @ wadrunner.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden