Wad Runner

Het aanschaffen van een rubberboot

Geplaatst op

Wanneer u een rubberboot wilt aanschaffen voor bijvoorbeeld vakantie of om achter uw boot te hangen komen er veel factoren kijken bij het kiezen van de juiste rubberboot. Wij willen u graag helpen bij het maken van deze beslissing.

Er zijn meerdere factoren van belang bij het maken van de juiste beslissing. Met hoeveel personen wilt u varen? Hoe dik moet het materiaal van de rubberboot zijn, en welk materiaal? Wenst u een lattenbodem of een ander soort bodem? Op welk vaarwater wenst u te varen? Al deze punten moeten worden meegenomen in uw besluit.

Als u een rubberboot koopt voor 6 personen, is het van belang dat u het maximale gewicht dat de boot kan dragen niet overschrijdt. Dit houdt in dat u met maximaal 6 volwassenen mag varen, maar bijvoorbeeld ook met 4 volwassenen en 2 kinderen. Dit maximale gewicht verschilt per rubberboot en kunt u makkelijk traceren.

Verder kunt u ook kijken naar de mogelijkheden om de rubberboot uit te breiden. Dit kan door middel van bootaccessoires. Denk aan een extra handgreep, rubberbootspiegels of eventueel een handmarifoon om uw bereikbaarheid op het water te verbeteren.

U moet ook kijken naar het onderhoud dat nodig is om de rubberboot in goede staat te houden. De ene rubberboot heeft minder onderhoud nodig dan de andere rubberboot. Dit onderhoud bestaat uit het regelmatig schoonmaken vaan de rubberboot of het poetsen van de rubberboot met poetsmiddel zodra u de boot uit het water haalt om zo uw boot te beschermen tijdens de opslag in de winter. Dit resulteert in een langere levensduur van de boot en dus meer vaarplezier!

Als u verdere vragen heeft over de aanschaf van een rubberboot kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag met het maken van de juiste beslissing om uw vaarplezier zo veel mogelijk te vergroten!

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt doen op het gebied van recreëren in Nederland. Met name in het Waddengebied. Lees onze blogs en laat je inspireren.

Contactgegevens

Via info @ wadrunner.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden