Wad Runner

Het belang van bootaccessoires en onderhoud

Geplaatst op

Bij bootaccessoires kunt u terecht voor bijna alles wat met uw boot te maken heeft. Een buitenboordmotorhoes en een buitenboordmotorslot werkt erg mee in de levensduur van uw buitenboordmotor. Wanneer u de buitenboordmotor goed onderhoudt blijft het varen leuk. Denk hierbij aan de onderhoudsbeurten. Elektrische buitenboordmotor zijn over het algemeen onderhoudsvrij.

U kunt de levensduur van uw boot en rubberboot verlengen door gebruik te maken van bootaccessoires als boothoezen, bootsloten en eventueel stootwillen. Voor de veiligheid op uw boot is het verstandig om goede verlichting te hebben, maar ook railingen en reddingsvesten. Als er onverwachts iemand te water raakt is het ook altijd goed om reddingsboeien bij u te hebben. Een reddingsboei kunt u naar de persoon toewerpen zodat die er vervolgens op kan blijven drijven.

Maar niet alleen bootaccessoires zoals boothoezen en sloten helpen mee om de levensduur van uw boot te verlengen. Het onderhoud van uw boot heeft hier ook invloed op. Door antifouling, bootlak en expoxy te gebruiken kun u lang plezier hebben van uw boot. Met een anode kunt u schade aan uw boot voorkomen.

Door schoonmaakmiddelen kunt u ook uw boot goed schoonhouden. Dit geld voor zowel boten als rubberboten. Voor rubberboten zijn er speciale schoonmaakmiddelen.

Comfort is natuurlijk ook erg belangrijk aan boord, dit zorgt ervoor dat u heerlijk ontspannen kunt zitten. Bootaccessoires kunnen ook hier aan bijdragen. Een biminitop kan ook erg handig zijn, want een biminitop beschermt uw boot tegen zon en regen.

Elektriciteit aan boord kan uw vaarplezier vergroten maar u moet er dan wel voor zorgen dat de juiste veiligheidsmaatregelen worden gehanteerd. Hierbij kunt u denken aan snelheidsmeters, brandstofmeters, acculaders en accu’s.

Heeft u een goede radio aan boord? Deze zou u ook bij bootaccessoires kunnen aanschaffen. De radio zou u kunnen uitbreiden met eventueel bootspeakers. De bootradio’s zijn over het algemeen waterdicht, dus daar hoeft u zich geen zorgen over te maken.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt doen op het gebied van recreëren in Nederland. Met name in het Waddengebied. Lees onze blogs en laat je inspireren.

Contactgegevens

Via info @ wadrunner.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden