Wad Runner

Tips om bootverzekeringsclaims zoveel mogelijk te voorkomen

Geplaatst op

De zomer komt er weer aan en dat betekent dat de pleziervaart bootjes weer boven water komen. Ook is dit de periode dat mensen zich gaan oriënteren op de aanschaf van een boot. Bij de aankoop van een boot hoort echter meer dan alleen het afrekenen van het bedrag. Een boot is namelijk een waardevol object en wordt bij voorkeur goed verzekerd voordat deze te water gaat. In dit blog leggen we je uit waar je rekening mee moet houden en waarvoor je de boot kunt verzekeren. Dus we hebben hieronder een aantal van de meest voorkomende bootverzekeringsclaims opgesomd, met enkele tips om veilig te blijven en ze te vermijden.

Aanvaring met een andere boot

Een aanvaring tussen twee boten kan een aanzienlijk bedrag aan totale schade kosten en gebeurt vaak in smalle wateren met veel boten en weinig ruimte. Voorkom daarom te allen tijde dat je te hard vaart als het druk op het water is. Een langzamer tempo geeft je meer tijd om jouw pad te vinden tussen de drukte. Bovendien is het natuurlijk essentieel om voordat je achter het stuur kruipt eerst een cursus vaarveiligheid afrondt. De cursus vaarveiligheid kan je de nodige regels van varen en navigatie aanleren die je zullen helpen deze botsingen te vermijden.

Schade door het varen tegen een object onder water

Veel booteigenaren hebben te maken met schade veroorzaakt door bijvoorbeeld over of tegen een steen te varen die niet zichtbaar was. Over het algemeen kunnen bootverzekeringen deze schade dekken, maar er zijn manieren om dit te voorkomen. Maak bijvoorbeeld gebruik van een dieptemeter en blijf binnen de markeringen van de vaargeul.

Diefstal terwijl je in de haven ligt

Diefstal wordt een steeds vaker voorkomende verzekeringsclaim in de zomermaanden, dus zorg ervoor dat je dure apparatuur zoals televisies en navigatie uit het zicht legt en goed beveiligd. Er zijn speciale bootsloten beschikbaar om je boot goed af te sluiten tegen diefstal. Plaats daarna bijvoorbeeld rolgordijnen voor de ramen om het zicht af te dekken.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt doen op het gebied van recreëren in Nederland. Met name in het Waddengebied. Lees onze blogs en laat je inspireren.

Contactgegevens

Via info @ wadrunner.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden