Wad Runner

Waarom moet ik een reisverzekering afsluiten?

Geplaatst op

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Wanneer je op vakantie bent, ben je vaak op onbekend terrein en daar spelen kwaadwillende lieden moeiteloos op in. Rondom trekpleisters wemelt het niet alleen van de toeristen, ook zakkenrollers zijn er actief. Dit is maar een van de redenen waarom een reisverzekering belangrijk is. In deze blog lees je meer over belangrijke zaken omtrent jouw  reisverzekering.

Wat houdt een reisverzekering in?

Een reisverzekering sluit je af onder bepaalde voorwaarden en daarmee heb je de garantie dat je tot een bepaald schadebedrag door de verzekering vergoed krijgt, mocht er iets gebeuren tijdens je reis. Bijvoorbeeld je waardevolle spullen worden gestolen of raken beschadigd. Je zou ook een ongeluk kunnen krijgen of ziek worden, waardoor je in het ziekenhuis opgenomen moet worden. Dit alles gaat gepaard met kosten, deze worden onder de juiste verzekeringsvoorwaarden door je verzekeringsmaatschappij vergoed.

Soorten reisverzekeringen

Er zijn twee veel afgesloten reisverzekeringen: de kortlopende en de doorlopende reisverzekering. We nemen ze hieronder even met je door.

Kortlopende reisverzekering

Mensen die niet vaak op vakantie gaan, zo’n een a twee keer per jaar, zijn gebaad bij een kortlopende reisverzekering. Zo’n verzekering wordt voor de duur van de reis afgesloten. Het voordeel is dat je een- of tweemaal een premie betaald.

Doorlopende reisverzekering

Ga je in een jaar vaker op vakantie, dan is het een goed idee om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Ook met weekendjes weg, stedentrips en wintersport kun je bij tegenspoed terugvallen op een reisverzekering. Ben je vaak van huis om leuke dingen te doen, dan is het slim om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Dan hoef je namelijk niet steeds een kortlopende af te sluiten, dat scheelt een hoop rompslomp. En een doorlopende reisverzekering heeft daarnaast het voordeel dat deze ieder jaar (met jouw goedvinden) automatisch verlengd wordt.

Medische kosten

Mocht je in het ziekenhuis terecht komen tijdens je reis, dan is het goed om te weten dat het mogelijk is om je zaken vooraf zo te regelen, dat extra medische kosten door de reisverzekering gedekt worden. Wat zijn deze extra kosten? Dat zijn de medische kosten die hoger zijn dan het Nederlandse tarief voor bepaalde medische behandelingen. Je zorgverzekering dekt de kosten tot en met het normale tarief, maar alles wat daarboven komt kan worden gedekt door de reisverzekering. Regel dit van te voren goed door de voorwaarden van je reisverzekering door te nemen.

Activiteiten met meer risico

Doorgaans loop je op een strandbedje niet veel risico, hoewel je toch sneller verbrandt in de mediterraanse zon dan je denkt. Het verhaal wordt anders wanneer je gaat bergbeklimmen of iets anders waarbij je meer risico loopt dan bij het slenteren op de strandboulevard. Dan is goed om een aanvullende verzekering af te sluiten of van te voren een verzekering te kiezen die ook activiteiten met meer risico dekt.

Wat bepaalt de hoogte van de premie?

Voor een groot deel kun je zelf bepalen wat de hoogte van je premie wordt, want je kunt zelf kiezen wat je verzekering allemaal moet dekken. Hoe meer een verzekering dekt, des te hoger de premie. Verder van invloed op de premie zijn:

  • Het gebied waar je op vakantie bent
  • Hoe langer de verzekering duurt, hoe meer je betaalt (Bij een kort lopende verzekering betaal je meer als de vakantie langer duurt, omdat de reisverzekeraar dan meer risico loopt. Bij een doorlopende reisverzekering geldt dit niet, omdat het risico dan ondervangen wordt door de premie die vaker betaald wordt)
  • Gezin of alleenstaand

Conclusie

Hoewel de verzekeraar de verschillende verzekeringspakketten samenstelt, ben jij als klant vrij om te kiezen wat je reisverzekering moet dekken. De premie wordt hoger naar mate de verzekering meer dekt. De plek waar je op vakantie gaat en de activiteiten die je daar gaat doen, moet je goed overwegen bij het afsluiten van een verzekering. Ook de frequentie waarmee je op vakantie gaat, is een belangrijk punt om te overwegen, want als je vaak op reis bent, is het slim om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Dat scheelt een boel geregel.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt doen op het gebied van recreëren in Nederland. Met name in het Waddengebied. Lees onze blogs en laat je inspireren.

Contactgegevens

Via info @ wadrunner.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden